The Turner Group Glasgow Head Offices


A major refurbishment of existing office accommodation and storage areas within Turner Group Head Offices. The project brief required the creation of a modern and flexible open plan office environment and to improve the spread of natural light. This was achieved by removing the existing loading bay doors and replacing them with a new curtain wall system which increases the spread of natural light in the newly formed space. The lighting design uses daylight bulbs, antiglare fittings, neon lighting to frame filing areas and LED fittings to highlight feature areas. PIR lighting controls were specified to provide an energy efficient scheme. Bespoke central storage solutions were designed by McLean Architects in order to maintain the flow of light throughout the space.

Location / Glasgow
Client / The Turner Group
Status / Completion 2009
Sector / Commercial