Edinburgh High Court New Entrance, Atrium and Roofscape
       
     
2/8
       
     
3/8
       
     
4/8
       
     
5/8
       
     
6/8
       
     
7/8
       
     
8/8
       
     
Edinburgh High Court New Entrance, Atrium and Roofscape
       
     
Edinburgh High Court New Entrance, Atrium and Roofscape

Location / Edinburgh
Client / Robertson Group
Status / Completion 2006
Sector / Community

2/8
       
     
2/8

The project brief called for provision of a new secure entrance; replacement of the existing defective glass barrel vault roof with a low maintenance alternative whilst creating a dramatic atrium space appropriate for a B-listed Building located on the Royal Mile.

3/8
       
     
3/8

Externally a curved aluminium standing seam roof encloses the existing atrium.

4/8
       
     
4/8

Internally the specialist curved ceiling boards have been installed to improve the acoustic properties of the space whilst expressing the existing structure.

5/8
       
     
5/8

In addition, glazed gables have been introduced to reflect the existing structural language and maximise the use of natural light.

6/8
       
     
6/8
7/8
       
     
7/8
8/8
       
     
8/8